…pentru că Dumnezeu este credincios!

Capitolul 22 din genesa are un joc interesant de decoruri. Dumnezeu îl cheamă pe Avraam să-l aducă pe Isaac, copilul făgăduit, pe altar pentru a fi jertfit și face asta pentru ai încerca credința lui Avraam. Fără nici un comentariu, acesta,  își ia copilul și pleacă. Pleacă cu Isaac trei zile pentru a face ce-i ceruse Domul. Parcă în transă Avraam le zice slugilor: „Rămîneţi aici cu măgarul; eu şi băiatul, ne vom duce pînă colo să ne închinăm, şi apoi ne vom întoarce la voi.” Extrem de curajos îi răspunde și pruncului Isaac (după unii având 30 de ani) la întrebarea unde este mielul de jertfă. Domnul va purta de grijă pentru miel! Nu s-a îngrijorat de fel atunci când a ridicat cuțitul să-și junghie ”mielul” pentru că știa că Dumnezeu poate să-l învie. (Evrei 11:19) Nu a fost cazul pentru că îngerul a decretat în ceea ce îl privea pe Avraam: “Stiu acum că te temi de Domnul”

…………………………………………………………………………………………………..

M-am tot întrebat zilele astea oare ce înseamnă să te temi de Domnul? Ce-i frica de El? … Dacă mă uit la evenimentele de mai sus am un singur răspuns. Să te temi de Domnul înseamnă să poți afirma cu toată credința că El va purta de grijă în toate lucrurile. Să crezi că va potrivi piesele din puzzle chiar dacă nu pricepi nimic. Să te poți încrede și ancora  cu toată ființa ta în cine este El și nu în ceea ce  face El, pentru că uneori căile Lui sunt ascunse înțelegerii noastre. Nu pricepem de fiecare dată cum mută El pionii și tura pe tabla de șah dar ar fi înțelept să alegem să nu mai rostim mereu și mereu eternul: De ce?!!! De ce?!!! Adevărul e că doar cei care nu-I cunosc inima intră în panică. E ca și la examen. Frica își are rădăcinile în neștiință.  Pentru ceilalți, ce-L știu, tulburarea apelor e un prilej, o oportunitate, o provocare. O treaptă înspre mai sus. Probabil vorbele-mi sunt goale pentru că nu am urcat muntele pe care l-a urcat  Avraam dar știu că va veni vremea. Vom trece cu toții prin acel punct în care va trebui să alegem dacă credem că suntem cu totul  ai Lui, că Lui și numai Lui îi dăm socoteală de toate lucrurile și că tot Lui îi aparținem… doar Lui.

Din Avraam Dumnezeu a ridicat o seminție ce nu poate fi numărată, așa cum i-a promis Domnul

Avraam a murit după o bătrânețe fericită, așa cum i-a promis Domnul.

….pentru că Dumnezeu este Credincios…și bun…și scump … și nu lasă nimic neterminat din ceea ce a început!

 

Advertisements

2 Comments Add yours

  1. Esther says:

    LIKE…(nu merge apasarea pe ‘like’ cand n-ai un cont pe wordpress. De aia iti spun asa.. 🙂

  2. Anca P. says:

    Multumesc Laviniu pt incurajarea care mi-ai dat-o prin aceasta postare… iar “tulburarea apelor e un prilej, o oportunitate, o provocare. O treaptă înspre mai sus.” ma rog sa fie asa pt cei care i-au cunoscut pe tinerii care au trecut luni la Domnul..erau din biserica noastra (dani ) si i-am iubit mult… si golul ramas e mare….dar abia asteptam sa intelegem deplin intregul puzzle si sa ne bucuram de planul Lui pt ei, si pt noi care am ramas…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s