Ateism temporar

In mod obișnuit stăm în acumul nostru și privim inapoi prin credință pentru a vedea trecutul nostru plin de Dumnezeu. Privim înainte si-L vedem sălăsuind in viitorul Nostru; dar acumul nostru nu este locuit decât de noi. Astfel ne facem vinovați de un a-teism temporar care ne lasă singuri în univers în timp ce momentan, Dumnezeu nu există. Vorbim mult si tare despre El, dar in taină gândim despre El ca fiind absent, şi ne gândim la noi ca la unii care locuiesc în intervalul parantetic dintre Dumezeul care a fost şi Dumnezeul care va veni, şi suntem singuri într-o singurătate străveche şi cosmică .

Fiecare dintre noi este ca un copilaş rătăcit într-o piaţa aglomerată, care s-a depărtat doar câţiva paşi de mama lui. Astfel încercăm, prin fiecare metodă născocită de religie, să ne calmăm temerile şi să ne vindecăm tristeţea ascunsă; dar în ciuda tutror eforturilor noastre rămânem nefericiţi cu permanenta disperare a oamenilor singuri într-un vast şi pustiu univers

A.W.Tozer – Dumnezeu în căutarea omului

——————————————————————————————————————

Mana din pustie a fost pentru o zi! Adevărata Pâine satură pustiul nostru doar o zi! Cine nu va pricepe acest adevăr cu inima va descoperi că este un fugar!

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s