Fiecare să se cerceteze pe sine!

Nu e deloc întâmplător felul cum alege Pavel să vorbească despre Cina Domnului  în capitolul 11 din 1 Corinteni .  El vorbeşte mai întâi  despre o rânduială a întregului său univers. Capul lui Hristos este Dumnezeu. Capul bărbatului este Hristos şi capul femeii este bărbatul.  Aş putea continua amintindu-mi ce spune tot el în Efeseni. Robii au stăpân iar stapânul are un alt Stăpân sus în ceruri. Copii au părinţi. Biserica are prezbiteri şi diaconi si lucrul cel mai important pentru biserică este că ea are Cap. Hristos fiind capul bisericii.

Totul este într-o armonie perfecta şi nimeni nu este pe dinafară iar din pricina bătăliilor spirituale se cade ca fiecare să rămână în locul în care a fost aşezat. Necercetându-ne şi neintrând în această  rânduială dăm loc între noi neputinţei, bolii, fricii şi morţii. Uşa durerii este deschisă  oridecâteori cineva alege să se razvrătească. Hristos a rămas atârnat pe cruce deşi a afirmat cu puţină vreme înainte că ar putea aduce câteva legiuni de îngeri dar a ales mai degrabă să moară părăsit chiar de Cel pe care-L iubea decât să tulbure armonia planului. Nimeni nu îmi ia viaţa pentru că mi-o dau singur, spunea El.  S-a dus ca şi o oaie la tăiere fără să i se audă gura pentru că a ştiut că planurile Tatălui Său transced durerea renunţării la dreptul său.

Ce înseamnă aşadar să ne cercetăm? 

Dacă eşti copil onorează-ţi părinţii! Dacă eşti rob slujeşte-ţi cu bucurie stăpânul! Voi stăpânilor nu ameninţaţi ci amintindu-vă că şi voi aveţi un stăpân, fiţi buni înţelegând că Dumnezeu nu are în vedere faţa omului. Barbaţilor iubiti-L aşa de mult pe Hristos încât dragostea Lui să curgă înspre nevestele voastre. Le va fi uşor să vă fie supuse pentru că vor şti ca ii sunt supuse lui Hristos. Cina Domnului s-a luat în contextul spălării picioarelor tocmai pentru ca fiecare dintre noi să se poată uita la aproapele său ca şi la mai marele lui.  Faceţi lucrul acesta mereu şi mereu amintindu-vă că El, Hristos a ales mai degrabă să moară decât să nu fi rămas acolo unde a fost aşezat de tatăl oricăror mângâieri.

Nu cuiele l-au pironit pe cruce, ci dragostea pentru Tatăl Său şi dragostea pentru fiecare dintre noi. Acestea sunt cele doua piroane. 

Mai jos sunt câteva sliduri cu capitolul 11 din 1 Corinteni.

(daca nu merge verificati sa existe cele doua puncte dupa http astfel http:\\…)

prezi.com/9gb5gthwu0ox/cina-domnului/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s