Lacrimile lui Dumnezeu

Sunt multe feluri in care putem da curs chemarii de a ne aduce trupul ca si o jertfa si parca de fiecare data cand Duhul Lui isi face un pic de loc in noi suntem mistuiti de dorinta de a face ceva pentru Dumnezeu. Simtim atunci ca lumea asta este mai mult decat mancare si bautura mai mult decat nevasta si prunci, mai mult decat realizari si impliniri marunte. In acele momente  vrem sa dam totul, vrem orasul pentru Hristos, tara evanghelizata, o lume la picioarele Lui…si nu e un lucru rau. De cele mai multe ori, insa,  astfel de dorinte sfarsesc in falimente de tot soiul, condimentate cu multa amaraciune si judecata si toate astea pentru ca nimeni nu ar trebui sa mearga decat atunci cand este trimis.

Inainte ca Elisei sa se intoarca in Israel cu o indoita putere si inainte ca minunile sa  se tina lant a trebuit sa inteleaga adancimea durerii lui Dumenezeu fata de poporul Lui si apoi aceasta frangere a devenit fundamentul umblarii sale. La Ghilgal, Betel si Ierihon Dumnezeu si-a turnat lacrimile in causul palmelor lui Elisei. Acolo Elisei a inteles ca Dumnezeu nu vrea sa plece din țară dar nu are ce face pentru ca nimeni nu vrea sa-L mijloceasca.  Pe vremea lui Moise,  Dumnezeu si-a pus capul pe umarul lui Iosua spunandu-i cum poporul Lui se va lepada de El. Acum a venit vreamea lui Elisei.  Dumenzeu isi varsa lacrimile de durere in prezenta lui. Durerea lui Dumnezeu l-a metamorfozat pe Elisei. Raspunsul acestuia seamana la indigo cu cel al lui Iosua. Nu in timpul vietii mele!  Pasiunea lui Eisei aduce  in locul judecatii unei natiuni, binecuvantarea ei. Lacrimile lui Dumnezeu au curs pe obrajii lui Elisei, pentru ca mai apoi harul lui Dumnezeu sa fie impartit prin mainile acestuia.

Nu-i rau  sa ‘facem’ lucruri pentru Dumnezeu dar de fiecare data acestea ar trebui sa-si aiba izvorul in inima lui Dumnezeu. Acolo gasim puterea de a continua si de a incepe. Puterea de a merge pana la capat chiar si atunci cand totul ne sta impotriva.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s